فردیس، سپید دشت، لاله غربی

کارخانه : استان البرز

آشنایی با انواع مقاطع پروفیل UPVC در پنجره دوجداره

آشنایی با انواع مقاطع پروفیل UPVC در پنجره دوجداره
(1 امتیاز)

اگر مقالات قبلی یعنی “پروفیل چیست؟” را خوانده باشید حتما تا کنون میدانید پروفیل چیست! پروفیل به مصالحی گفته می شود که یک مقطع ثابت و طولی مشخص دارد و در مواقع و شرایط مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به محبوبیت پروفیل ها انواع زیادی از پروفیل ها تولید شده اند که یکی از مهمترین آنها پروفیل UPVC است. به دلیل کاربرد زیاد این نوع پروفیل خود آن نیز به چند دسته تقسیم می شود، به همین علت است که در حال حاضر انواع مقاطع پروفیل UPVC را داریم.

 

برای اکثریت افرادی که به ساخت و ساز و کارهای مهندسی و ساختمانی مشغول هستند، UPVC نامی آشنا و محبوب است. بسیاری از مالکان، پیمانکاران و حتی افراد دیگر امروزه در ساخت و سازهای خود به استفاده از انواع پروفیل می‌پردازند. با وجود اینکه پروفیل یو پی وی سی به اندازه کافی شهرت و محبوبیت دارد، ولی با این حال هنوز بسیاری از افراد در مورد انواع مقاطع پروفیل UPVC و تفاوت بین آنها اطلاعات لازم و دقیقی ندارند. ما در این مطلب قصد داریم به طور کامل با انواع مقاطع پروفیل UPVC آشنا شویم و ببینم هر کدام چه کاربردی در ساخت و تولید پنجره دوجداره UPVC دارند.

 

در گام اول بهتر است به سراغ پروفیل UPVC برویم و به طور مختصر با آن آشنا شویم.

 

پروفیل UPVC چیست؟

 

همانطور که پیش از این در مقاله پروفیل UPVC چیست؟ به طور کامل به آن اشاره کردیم؛ UPVC مخفف عبارت «Unplasticized Poly Vinyl Chloride» است که یکی از انواع پروفیل به شمار می آید. این نوع پروفیل، یکی از مقاطع پرکاربرد در تولید و ساخت پنجره‌ دوجداره می‌ باشد.

پروفیل یو پی وی سی نسبت به پروفیل آلومینیومی، ارزانتر و به‌ صرفه تر است. از مهم‌ترین ویژگی های آن می‌توان به قابلیت انعطاف‌ پذیری بالا، تعمیر و نگهداری کم، عایق‌ بودن در برابر حرارت، عدم اشتعال، مقاومت بالا و … اشاره کرد.

 

انواع مقاطع پروفیل UPVC

 

با توجه به اینکه نوع ساخت و جنس تمام پروفیل های UPVC یکسان است این پروفیل ها از نظر نوع کاربرد و سطح مقطع در تولید درب و پنجره های دوجداره تقسیم بندی می شوند که در ادامه به هر کدام می پردازیم :

 

پروفیل قاب یا فریم

 

پروفیل فریم (Frame) از جمله پروفیل هایی که در ساخت و تولید درب‌ و پنجره‌ های دو جداره UPVC مورد استفاده قرار می‌گیرد، شکل هندسی این پروفیل‌ مشابه حرف  L  انگلیسی است. این نوع پروفیل معمولا به‌ عنوان قاب دور درب و پنجره استفاده می‌ شود و به‌ همین دلیل یکی از پرکاربرد ترین انواع مقاطع پروفیل یو پی وی سی در ساخت چارچوب درب و پنجره محسوب می‌ شود.

 

پروفیل فریم در مقاطع و ابعاد 6 و 7 سانتیمتری تولید و به بازار عرضه می‌ شود. مقاطع 5 و یا 8 سانتیمتری به‌ رغم خواست برخی سازندگان درب و پنجره دو جداره بسیار کم تولید می‌شوند. پروفیل‌ های فریم نه‌ فقط در ابعاد و اندازه بلکه در نوع کارایی هم متفاوت‌ هستند.

 

پروفیل‌ های فریم بر اساس کاربردشان در محلی که قرار است در و پنجره ها نصب شوند، به 3 دسته فریم نوسازی، فریم کشویی و فریم بازسازی (پروفیل مخصوص تعویض پنجره قدیمی با پنجره دوجداره) تقسیم می‌ شوند.

 

پروفیل فریم

 

پروفیل میانی یا مولیون

 

یکی دیگر از انواع مقاطع پروفیل‌ های UPVC پروفیل میانی یا پروفیل مولیون (Mullion) است که شکل هندسی این پروفیل‌ مشابه حرف  انگلیسی می باشد. از پروفیل‌ مولیون در ساخت انواع در و پنجره‌های دو جداره UPVC استفاده می‌شود. این پروفیل‌ در دو سری 60 و 70 تولید و به بازار عرضه می‌شود. منظور از سری 60 در پروفیل میانی، اندازه مقطع پروفیل است که 60 میلیمتر یا به عبارتی 6 سانتیمتر می‌شود. به‌ همین‌ ترتیب در پروفیل‌ های سری 70 نیز اندازه مقطع پروفیل 70 میلیمتر و یا 7 سانتیمتر است.

 

پروفیل های مولیون هم به 3 دسته مولیون ثابت، مولیون متحرک و کتیبه کشویی تقسیم می شوند که هر کدام کاربرد مختلف در ساخت پنجره دوجداره یو پی وی سی دارند.

 

برای مثال پروفیل مولیون ثابت برای تولید درب و پنجره معمولی کاربرد دارد. در حالیکه از پروفیل مولیون متحرک که به آن آورهانگ نیز می‌گویند، در تولید درب و پنجره‌ های دو لنگه بازشو (درب و پنجره فرانسوی) استفاده می شود. از دیگر انواع پروفیل میانی یا مولیون می‌توان به پروفیل کتیبه کشویی اشاره نمود. به دلیل این که شکل ظاهری این پروفیل با سایر پروفیل‌های میانی متفاوت است، به همین دلیل از آن بعنوان نوع دیگری از پروفیل مولیون یاد می‌ شود که بیشتر به عنوان تقسیم کننده افقی در پنجره‌ های کشویی مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

 

پروفیل مولیون

 

پروفیل بازشو یا سش

 

از انواع مقاطع پروفیل UPVC باید پروفیل سش یا بازشو (Sash) را نام برد که شکل هندسی این پروفیل‌ مشابه حرف  انگلیسی است. انواع مختلف آن نیز به پروفیل سش پنجره، پروفیل سش درب (داخل بازشو و بیرون بازشو) و پروفیل سش کشویی تقسیم می شوند.

 

یکی از پر مصرف ترین پروفیلهای یو پی وی سی، پروفیل بازشو یا سش پنجره است که در اکثر پنجره های upvc دوجداره مورد استفاده قرار می گیرد. از پروفیل سش پنجره برای ایجاد بازشو در پنجره دوجداره استفاده می‌شود. البته گاهی هم از این پروفیل به عنوان فریم بازسازی استفاده می‌کنند.

 

پروفیل بازشو یا سش درب، همانطور که از نامش پیداست برای درب‌ های یو پی وی سی دو جداره استفاده می‌شود؛ چرا که ابعاد درب‌ های دوجداره با پنجره‌ های دوجداره متفاوت است، بنابراین پروفیل‌های سش درب سطح مقطع و ابعاد بزرگتری دارند. همچنین پروفیل سش کشویی فقط در تولید پنجره دوجداره کشویی کاربرد دارد که از نظر ظاهری با دیگر نمونه های پروفیل سش تفاوت دارد.

 

پروفیل سش یا بازشو

 

پروفیل زهوار

 

پروفیل زهوار را می‌توان به راحتی از روی نام و کاربردش شناخت، چون عملکرد آن دقیقا مشابه زه کمان است. به همین خاطر از پروفیل زهوار برای ثابت‌ نگه داشتن شیشه‌ ها در داخل درب و پنجره استفاده می شود.

 

پروفیل‌ زهوار به 2 دسته زهوار تک‌ جداره و زهوار دو جداره تقسیم می‌شود که در طریقه عملکرد تفاوتی با هم ندارد. معمولا از زهوار تک جداره برای شیشه های 4 و 6 میلیمتر و زهوار دو جداره برای شیشه های 18 تا 20 میلیمتر استفاده می شود.

 

پروفیل زهوار

 

پروفیل پنل

 

از دیگر انواع پروفیل UPVC باید به پروفیل پنل یو پی وی سی اشاره کرد. این نوع از پروفیل‌های یو پی وی سی معمولا دارای ارتفاع دیواره داخلی و خارجی 100 میلیمتری می‌باشند. همچنین ضخامت کلی این نوع پروفیل‌ 20 میلیمتر است، که به طور معمول برای پوشاندن قسمت پایین درب upvc (پاخور درب ها) به جای شیشه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

پروفیل پنل

 

پروفیل لوله

 

از دیگر انواع پروفیل UPVC می‌توان به پروفیل لوله اشاره کرد. این پروفیل معمولا دارای قطر 56 تا 60 میلیمتر است. از این پروفیل بیشتر برای نصب پنجره‌ ها به صورت زاویه دار یا قوس دار مانند پنجره خلیجی استفاده می‌شود.

 

پروفیل لوله

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.